Göç/Göçmen/Mülteci Travma ve Ruh sağlığı ve Sosyal Dayanışma Süpervizyon Programı
Eğitim ve süpervizyon katılımcı şartları: Göçmen ruh sağlığına dair alan ve proje çalışma sürecinde olan ve olmayı düşünen ruh sağlığı çalışanı olmak gereklidir. Toplam 10 oturum (3×10) 30 saat sürdürülecek bir göçmen ruh sağlığı süpervizyon eğitimidir.
Travma ve ruh sağlığına klinik psikopatolojik bir genel bakış (göç/ mültecilik)
Travma ve ruh sağlığı alanında ekip çalışmasının önemi (göç/ mültecilik)
Travma ve ruh sağlığına dair danışan ve terapist karşılaşma anı ve dil bariyeri
Travma ve ruh sağlığına dair danışan ve terapist sınırları
Travma ve ruh sağlığında danışan’ın hikayesinin önemi (narrative)
Travma ve ruh sağlığına dair ikincil/üçüncül travma, tanıklık ve baş etme
Travma ve ruh sağlığına dair terapötik çerçeve; çağrılan geçmiş; şimdi ve burada; dayanıklılık, hayatta kalmanın bedeli, post travmatik büyüme
Travma ve ruh sağlığı alanında krize müdahale girişimleri
Travma ve ruh sağlığı alanında travmatik kayıplar ve yas
Travma ve ruh sağlığında terapötik spiral intervizyon modeli (Warming up/ The use of Containing Double and other prescriptive roles/ Types of dramas/ Controlled step-by-step regression/ Team approach)
KAYIT BİLGİLERİ:
Kayıt için son tarih: 10 Mart Cuma 2017
Katılım ücreti toplam 900 TL dir. İki taksitte ödeme imkanı olup yarısı kayıtla beraber, diğer yarısı 7 Nisan 2017 tarihine kadar alınacaktır.
HESAP BİLGİLERİ:
• IBAN: TR200013400001267508000001
• HESAP NO/ SUBE ADI : 9560-12675080-351 KADIKÖY
• AÇIKLAMA: Süpervizyon Eğitim
İletişim ve Kayıt : duslempsikoloji@gmail.com
Psikoterapist/ Uzman Hekim Caner Bingöl
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. S.B.Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Aile Hekimliği Uzmanlığını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anatomi ABD’nda nöroanatomi ve sosyal antropoloji konusunda doktora çalışmalarında bulunmuştur. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü Grup Psikoterapisi ve Psikodrama Eğitimi’ni ‘Kayıp yakınlarıyla Psikodrama-Yas-Cumartesi Anneleri’ konulu tez ve grup terapisi çalışması ile tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema-TV Bölümü’nde Yüksek Lisans Eğitimi’ni ‘Sinema ve Terapi’ konulu tez çalışmasıyla tamamlamıştır. Halen aynı bölümde Kollektif travma ve Kollektif hafıza bağlamında Sürgün/Farhud-Kürdistanlı Yahudiler konulu Doktora tez ve film çalışmasını sürdürmektedir. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü Jungien yaklaşımlı Psikoterapi Eğitimi’ni tamamlayan Bingöl, İsviçre, Schaffhausen Kanton Psikiyatri Hastanesi’nde Göç Travması ve ayrılmış ailelerin birleştirilmesi projesi (DERMAN) nedeniyle gözlemci hekim olarak; İşkence mağdurları ile ve B.M. Uluslararası Göçmen Travma Projesi (Tohav) İstanbul’da koordinatör hekim ve terapist olarak çalışmıştır. Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kişilerarası İlişkiler derslerinde Öğretim Elemanlığı yapmıştır. Bingöl, Norveç Bergen Üniversitesi Gero-Psikiyatri Kliniğinde ‘Kadına yönelik şiddet’ ve İsrail Tel Aviv-Alman PIFE tarafından düzenlenen ‘Holokost’unizinde’ temalı viktimoloji alanında uzun süreli grup psikoterapisi ve psikodrama çalışmalarında da bulunmuştur. New York Üniversitesi, Dramaterapi bölümünde kısa süreli sosyometri eğitimi de alan Bingöl, Bilgi Üniversitesi, Çift ve Aile Terapisi, CBT, Travma terapisi eğitimlerini tamamladıktan sonra halen psikotravmatoloji eğitim ve süpervizyonlarına devam etmektedir. Yüzleşme Derneği kurucu üyesi, İTO İnsan Hakları Komisyonu çalışanlarındandır. Çeşitli Ulusal ve Uluslararası bilimsel kongre ve konferanslarda travma, sosyal ve kültürel psikiyatri, politik psikoloji, travma üzerine bireysel ve grup sunum, yöneticilik ve makaleleri bulunmaktadır. Mezopotamya Ritüelleri, Alevilik ve Cem, Kurdish Kibbutz, İsmini Kaybeden Şehirler, Kürdistan’da yas ve psikoarkeolojisi vb konularda çalışmaları da bulunan Bingöl, kuşaklararası travma, yas, kollektif hafıza ve kollektif travma konularıyla ilgilenmektedir. Halen Dr.Ali Babaoğlu Analitik Psikoloji ve Jungiyen Psikodrama Enstitüsü’nde eğitim vermektedir.